Afinada yeyə biləcəyiniz dadlı yeməklər.
Yunanıstanın paytaxtı Afina ölkənin ən məşhur şəhərlərindən biridir. Afina şəhərində tarixi, mədəniyyət fakturası, əyləncəsi, qısacası, düşünə biləcəyiniz hər şeyi insanları çox cəlb edir.
Bu şəhərdə yunan mətbəxinin ən dadlı nümunələrini tapa bilərsiniz. Yunanıstana xüsusi zeytun yağı, təzə tərəvəzlər və göyərti, pendir və zeytun sortları, fast food yeməkləri ilə bir çox dəniz məhsulları yeyə bilərsiniz. Təzə meyvə şirələri, soyuq və isti qəhvə, yerli spirtli içki kimi bir çox içiləcək içkilərində dadına baxa bilərsiniz. Yeməkdən bir fincan qəhvə ilə şirin desertlərdə vardır.
Yemək qiymətləri
Afinada yemə içmə qiymətləri harada yediyinizə və nə yediyinizə görə fərqlilik göstərir. Mədəinizi şəhərdə daha əlverişli qiymətlərlə doldurmaq mümkündür, şəhərin ən məşhur yeməklərindən biri olan Souvlaki yeyə bilərsiniz, müxtəlif yerlərdə 5-10 avro xərclənir. Bir sözlə, çox dəbdəbəli yerləri seçməsəniz, hər kəs üçün 15 avroya qədər dadlı şeylər yeyə bilərsiniz.
Yeməklər
Afina şəhərindəki səhər yeməyi mədəniyyəti, ən çox Avropa şəhərlərindən daha yaxındır. Səhər yeməyi variantları, o cümlədən yumurta, zeytun, pendir, tost, türk səhər yeməyinə bənzər bir kafe və restoran mövcuddur. Yeməklər və axşam yeməkləri yunanlar üçün real bir müalicədir. Yeməyi mümkün olduğu qədər saxlamaqdadırlar. Günün əsas yeməyi günorta yeməyi olaraq qəbul edildiyi üçün axşam saatlarında daha yüngül yeməklər ilə təmin edilir.
Çörəklər
Yunan xalqı hər yeməklə çörək yemək istəyir. Şəhərdəki ən çox restoran zeytun yağı və qızardılmış çörək sifariş verdikdən sonra ədviyyatla qarışdırılır.
Daktyla: Biz bu çörəyi çox yaxşı bilirik. Daktyla küncüt toxumu və qara toxumlarla bəzədilmiş bir kənd çörəyidir.
Paximadi: Bu peksimet bir növüdür. Arpa və ya noxuddan hazırlanır və yeməkdən əvvəl şərab, su və ya yağ ilə yumşalma ilə istehlak edilir.
Lagana: Lagana Yunan xalqının ənənəsinə əsaslanan bir çörək növüdür.
Karydopsomo: Qoz çörəyi.
Stafidopsomo: Üzümlü çörək.
Şorbalar
Fakes: Sirkə və ya zeytun yağı ilə təmin edilir.
Fasolada: Ağ lobya şorbası. Çox restoranlar menyu üzrə ənənəvi yunan qidalarına xidmət göstərir. Fasulye, pomidor, yerkökü və kərəvizdən ibarətdir.
Kakavia: Yerli balıqların sümüklərini təmizləməklə hazırlanan balıq şorbası.
Kotosoupa Avgolemono: Bu toyuq və düyüdən ibarətdir. Limon sousu ilə xidmət edilir.