Münih Yemək Rəhbəri
Kartof, kələm, noxud və kuşkonmaz bu mətbəxdə coğrafi mövqeyinə və iqliminə görə tərəvəz ən zəif mövzudur. Toyuq, mal əti və donuz, eləcə də dovşan və ördək keklikləri daxil olmaqla, ət seçimləri geniş çeşidlidir. Bavyera göllərində ovlanan yerli balıq növlərini əlavə etmək mümkündür.
Çörək Münihdə və əlbəttə Bavyera mətbəxində əhəmiyyətli bir yerə sahibdir. Hər çörəyin özü, müxtəlif çörəkləri vardır. İstifadə olunan unlar adətən buğda, çavdar, bəzən arpa, bəzən isə hər ikisinin qarışığıdır. Çörəklərdə də müxtəlif toxumları, qoz və toxumları qarışdırmaq sevirlər. Çörəyin təxminən 300 növü var. Aydındır ki, çox saya bilmərəm, amma bəzi böyük sandviçler yedim ki, inkar edə bilmirəm.
Ən çox istehlak edilən yerli zövqlərdən biri Bretzeldir. Lokantalarda, yeməkdən əvvəl mütləq gələn bu ləzzət maya xəmirindən hazırlanan xəmirdir və onu bənzəyir. Tez-tez qısa müddətdə hazırlanır, lakin bəzi sobalar və ya pastalar xüsusilə nazik şəkərli, bademli olanları istehsal edir. Tamamilə dadı, sevəcəksiniz.
Digər məşhur qida, ağ sosisdir. Ən çox istehlak edilən ərzaq bretzel və özüdür. Deyirəm ki, bu, donuzdan hazırlanır.
Səhər yeməyinin keçdiyi bir yer deyil, Münhendir. Frühstück səhər yeməyində sucuk, jambon, qaraciyər pastası, pendir, yumurta və yuxarıda göstərilən çörək kimi ət məhsulları istehlak etdiyini söylədi. Bunun yanında qəhvə və bəzən isti şokolad var.
Cambatan pambıq, yağ, kimyon və bibər hazırlanan Obatza da istəkli bir istehlakdır.
Et və ya kolbasa əlavə və ya xiyar yeməklərdən çıxma ehtimalı çoxdur. Wurstsalat, xiyar və soğandan hazırlanmış kolbasa; Kartoffelsalat kartof və xiyar və soğan ilə hazırlanır. Krautsalat bir növ kələm salatıdır.
Käsespätzle, bir növ əriştə, ümumiyyətlə emmental pendir və qızardılmış soğan ilə xidmət edir. Sauerkraut, qırmızı şərab və bay leaf ilə bişirilmiş bir növ kələm; göbələk sousu donuz Jägerschnitzel; Krautwickerl mənim lahana olduqca bənzərdir. Sauerbraten, digər heyvanların ətindən, xüsusən də mal əti ilə hazırlanır və yandırmaya bənzəyir.
Qızardılmış alma dilimində şəkər və darçın bişirən Apfelkücherl, yemək və ən tatlı hissəsinin sonuna gələcəkdir. Apfelstrudel çoxumuza məlumdur. Dampfnudel vanilli sous və darçından məmnun deyil. Kaiserschmarrn; Schwarzwälder Kirschortorte’yi şokolad, meşə meyvəsi və tombul karaoke pastası ilə sınamaq məsləhətdir. Şirinləri xoşlamırlarsa belə, onu sevməyi məsləhət görürük, çünki şəkərin tərkibi bizim kimi sıx deyildir.