Səyahət də yeyilməyəcək yeməklər
Bir çox səfərlərimizlə şəhərin yeməklərini dadmaq və şəhərin tarixini dadmaq üçün səyahət edirik. Bir şou planlaşdırarkən yerli qida haqqında düşünürük, biz çox həyəcanlandıq. İnternette ziyarət etdiyiniz ölkə üçün yenilənə biləcək qida tapa bilərsiniz kimi, sizi gözləyən bir çox sürprizlər var və bəziləri ölkəyə getdiyinizdə olduqca təhlükəli ola bilər. Burada yolverilməz olan və yolda yeyilməməsi lazım olan yerlərin əksəriyyətində tapılmaması lazım olan təhlükəli yeməklər barədə danışacağam.
Japonya
Yaponiyada səyahət edirsinizsə, Pufferfish-Fugun dadına baxmaq istəyərsiniz. Suda üzən zaman çox şirin görünən Balon Sümüyü dişlərinin cəsədlərində olan tetrodoksin, zəhərlənməyə gətirib çıxara bilər ki, bu da siz hazırladığınız restoran tərəfindən düzgün hazırlanmadığı təqdirdə ölümünə səbəb ola bilər. Yaponiyada çox məşhur bir balıq, hər il orta hesabla 50 ölümlə nəticələnir.
Jamaika
Jamaika’nın məşhur meyvə suyu Ackee’e meyvənin tam olgunlaşmadığı təqdirdə, toksin çox zəngin bir haldadır və bu, həddindən artıq bulantı, başgicəllənmə, koma olduğundan yeməkdən əvvəl yenidən düşünməkdən ötəri küçələrdə restoranlara gəlmədən əvvəl Jamaica ilə qarşılaşacaqsınız və ölümlə nəticələnən hadisələrə səbəb ola bilər.
Tayland
Cənub-Şərqi Asiyada çox məşhur olan və əsasən Taylandda istehlak edilən Durian meyvəsinin əsas hissəsində bəzi zəhərli toxumlar vardır. Yeməksiz məğlub edildikdə, alkoqol zəhərlənməsinə bənzər təsirlər ola bilər. Eyni zamanda, odur ki, son dərəcə pisdir və bu yeməyi İndoneziyadakı otellərə salmaq qadağandır.
Mantar
Nəzarətsiz olduqda, bir çox ölkələrdə zəhərli ola bilən yabanı göbələklər var. Zəngin və qeyri-zəhərli göbələklərdən ayırmaq çətin olduğundan təbiətlə içmək istəyən səyahətçilər üçün göbələklərin nə qədər olduğu barədə məlumatınız olsa da, İtaliyanın Aralıq dənizi regionu kimi ölkələrdə yeməklərdə istifadə edilən göbələklərin dadına baxmaq istəsəniz də yabanı göbələklərdən qaçmağa çalışın. 32 növ göbələk ölümcül olmasına baxmayaraq, 52 tip sizin səfərinizi xoşagəlməz edə bilər.
İtaliya
İtaliya Sardunyada məşhur olan Casu Marzu pendir, hazırda Avropanın bir çox ölkəsində qadağan olunmasına baxmayaraq, Sardunyalı bazarda və bütün İtaliyada satılır. Bu pendir Sardunya qoyunlarının südindən hazırlanır.
Maraqlı bir hissə pendirin açıq olaraq fermentləşdirilməsidir, belə ki, yumurtalarını sineklərdə tərk edə bilərsiniz. Fermentasiya yumurtalardan sürfələri təmin edir və sürfələr pendirdə olduqda yeyilir. İşin zəhərli tərəfi pendirdən, ölü sürfələrdən canlı larvanın olması deyil ölü larvanın olmasıdır.