Bratislavada ləziz yeməklər hansılardır ?
Mərkəzi Avropa, Slovakiyanın ən məşhur turizm mərkəzi Bratislava’dır. Bratislava kiçik, lakin çox cazibədar və dadlı qidalara malikdir və bir çox turist tərəfindən ziyarət edilir.
Macarıstan, Çex Respublikası, ölkələr buranı ziyarət edirlər.Burada ətli yeməklərin çeşidi çox yüksəkdir və bu ölkədə daha keyfiyyətli ətlər tapa bilərsiniz.
Ölkə də quzu əti çox məşhur deyil, donuz və toyuq əti isə tez-tez istehlak olunur. Bundan başqa, şəhər də bir çox içkilər var. Şirniyyat ət yeməklərinin yanında istehlak edilməsinə baxmayaraq, ən çox istehlak edilən içkilər Slovak balıdır. Bundan başqa, cins, araq, brendi çeşidləri kimi yerli istehsallar da mövcuddur.
1.Goulash
Əslində, bir Macar yeməyi olan Goulash bir növ qida kimi görünür. İstəyinizə görə bibər, qırmızı bibər, yaşıl bibər, soğan, kartof və ət ehtiva edir. Et etsə, adətən donuz ətindən istifadə edilirsə, üstünlük verdiyiniz təqdirdə hər cür ət ilə bunu edə bilərsiniz.
Yerli bir restorana gəlsəniz, Goulash çörəyini gətirirlər. Çörəyin yanında ayrıca istehlak etmək istəyirsinizsə, onlar da müntəzəm qabda bir hissə kimi xidmət edirlər. Bu tamamilə sizin seçiminizdir. İki nəfərin razı qalması üçün kifayət qədər böyükdür.
2. Haluski
Haluski Slovakiyada yalnız kartofu xəmirə gətirdiyi və üzərində yoğurt sousu və bastırma ilə xidmət verdiyi Slovakiyada ən məşhur yeməkdir. Bu yeməyi yenidən yemək istəyirsinizsə, Bratislava’ya geri dönmək üçün də bir bəhanə olacaq.
Bratislavanın xalqı bu yeməyi sevir, ona görə də onu hər yerdə tapa bilərsiniz. Haluski, vegetarianlara görə növlərə sahibdir. Bratislavada ümumiyyətlə digər yeməklər olduğundan, bu yeməkdə isti və bu porsiyalar böyükdür. Soslar üzərinə qatıq yerinə xama qoymaq üstünlük təşkil edir. Çox dadlıdır. İstəyirsinizsə, yaşıl soğan əlavə edə bilərsiniz. Haluski üçün: Bratislava Bayrağı Gəmi Restaurantı üçün məsləhət görə bilərəm.
3. Sarımsaq şorbası
Sarımsaq şorbası Bratislava ən məşhur yerli yeməklərindən biridir. Goulaşda olduğu kimi, bu şorba da çörəklə yeyilir.
Şorba qabda sarımsaqdan hazırlanır, həssas olsanız belə, ona toxunmur. İstəsəniz, şorbaya pendirdən və bişmiş çörək qırıntılarından əlavə edə bilərsiniz. Slovak Pub üçün sarımsaq şorbası təklif edə bilərəm.