PAYLAŞ

        Cənub-şərq Mystic Şəhər: Mardin 

Mardin, yalnız Cənub-Şərqi Anadolu bölgəsi deyil, dinlərin, dilləri və mədəniyyətlərini ortaq məxrəcədə birləşdirən ölkəmizin ən xüsusi yerlərindən biridir. Keçmişdə bir çox mədəniyyətlər gündəlik həyatı qəbul etdi. Küçələr hələ də bu sivilizasiyanın izləri ilə doludur və hər zaman bir sürprizlə qarşılaşırsınız. Kilsələr, şüşə evlər, maraqlı bir arxitektura olan kənd evləri, ərazi məzarları, mərtəbələr və daş evlər demək olar ki, Mardindədir. Möhtəşəm çöl xüsusiyyəti günəş qülləsi zamanı xüsusilə maraqlıdır.

Mardin’də ediləcək şeylər

Mardin

Şəhər turu: Mardin və ətrafı demək olar ki, qızıldır. Mədəni irs, tarixi dəyərlər, təbii gözəlliklər və sükunətli küçələrə sahib olursunuz. Səfər zamanı müxtəlif insanlarla görüşüb danışa  uzun müddət söhbət etmək imkanı əldə edəcəksiniz.

Təbiət və dağ gəzintisi: Tarixi dəyərləri ilə ön planda olsa belə, Mardin – Midyat və ətrafının təbii gözəllikləri ilə fərqlənir. Əgər təbiətlə uyuşmaq istəyirsənsə, çətinliklərinizi arxada qoyun və uzun yürüşlər etsəniz, Beyazsu, Zinnar Vineyards uyğun kurslar keçirəcək.

Foto Turu: Bu incə dekoreyə geri qayıtmayın və gördüyünüzü fotoşəkilləndirin. Hər küncdə, Mardində hər növbədə sizi sürprizlərlə qarşılayacaq və səfərin sonunda həmişə yadda saxlayacaqsınız.

Mardində alış-veriş

Aksesuarlar

Mardinin rəngli, gözall tarixi bazarlarinda alışveriş mərkəzi, necjet kəçəyini anlayacaqsınız. Xüsusilə “Blessed Bazarar” və “Kayseri Çarşısı” nı görə bilərsiniz. Turunuz vaxtında Ulu Məscidində bazarları qaçırmayın.

Rəssamların sənətçilərinin səbələrində olduğu bazalarda bir çox gümüş işçiləri var və filiz sənin sevincidir. Bəli, gümüş zərgərlik almaq istəyirsinizsə, hər cür taxa məhsulu ala bilərsiniz.

Əgər Mardin mərkəzən seçsəniz, bütün bu bazarda olacaqsınız.

Mardində nə yemək lazımdır? 

Kabab

Hər şey ilə gözəl olan Mardinin qidası çox xüsusi və çox dadlıdır. Keçmişdən günümüzə qədər bir çox sivilizasiyanı salamlayan şəhərin mətbəxi də bu müxtəlifliyin təsirinə məruz qalmış və bir mədəniyyət mədəniyyəti ortaya çıxmışdır. Bölgədə yetişən ədviyyələrin müxtəlifliyini qida üçün xüsusi bir ləzzət əlavə edir. Xüsusilə coriander, darçın, mahlep, sumak  istifadə olunur. Ənənəvi zövqlərdə yağ çox vaxt üstünlük təşkil edir. Tərəvəz sortları onların qidalanmasında daha çox məhduddur. Badımcan və bibər kimi ən çox istifadə edilən tərəvəzlər qurudulur və pomidor sousuna hazırlanır.

Bəzi zövqlər ki, mütləq cəhd etməli, amma mütləq gözlərinizə çalışmalıyıq; kaburga, sembuşek, yumurtalı pişmiş köftalar, patlıcan, pekmez yoğurt, mutabaka və kabab və s. edilmişdir.