PAYLAŞ

Dubrovnik də yeyə biləcəyiniz yeməklər siyahısı

Dubrovnik, səyahət edənləri qida ilə narahat etməyən şəhərlərdən biridir. Şəhərdə gözəl dəniz məhsulları və pizza, spagetti tərzi yeməklərindən istifadə edə bilərsiniz. Şəhərdə çox sayda restoran var, xüsusilə yaz aylarında, turistlərdən çox təsirlənirlər. Şəhərin ən əhəmiyyətli yeri olan Köhnə şəhərdəki küçələrin əksəriyyəti demək olar ki, restoranlar tərəfindən işğal edilir. Demək olar ki, hər küçədə bir çox restoran var.

Dubrovnikdə ərzaq qiymətləri Balkan ölkələrinə nisbətən çox bahadır, lakin onlar Avropa ölkələrinə nisbətən bir qədər daha qaçılmazdır.

Pizza & Spagetti

Spagetti

Dubrovnikdə hazırlanan pizzalar da italyan stilində  hazırlanır və pizzalar incə bir toxuma ilə işləyir. Orta boy vegetarian pizza qiyməti restorana görə 45-60 Kuna (7-8 avro) arasındadır. Bundan başqa pizza, spagetti və risotto da çox yaygındır. Tatminkar spagetti plakası da 45-60 Kuna (7-8 avro) arasıdır. Bir sözlə, 2 adam üçün sərf ediləcək bir menyu (1 Pizza + 1 Spagetti + 2 Kola) tipi daxil olmaqla təxminən 170 Kuna (24 Avro) tutur.

Dəniz məhsulları

Dəniz məhsulları

Dəniz məhsulları pizza və spagetti kimi əlverişli deyil. Bir çox yerdə siz qədim şəhərdə dəniz məhsulları yeyə bilərsiniz, orada bir restoran var. Əlbəttə, qiymətlər arasında bir boşluq var. Dubrovnikdə gözəl bir detal var ki, bəzi kiçik restoranlar öz girişlərində kiçik şəkillər və balıq şəkillərini qoyurlar. Burada yemək istədiyiniz balığı seçə bilərsiniz. Dəniz məmulatları ümumiyyətlə 60 Kuna-da başlanır və çox yüksək qiymətə çıxa bilər. Bir restorana girmədən əvvəl giriş menyusuna və qiymətlərinə baxın. İstiridye, karides, midye, kalamar, ahtapot və lobster; şəhərdə təzə və bol dəniz məhsulları var. Bu növ çobanyastığı, adətən, az pişmiş və təzə zeytun yağı sousu və təzə limon müşayiəti ilə qızardılmış kimi istehlak olunur.

Yerli yeməklər

Pasticada

(Siyahıda qidalanma informativ məqsədlər üçün nəzərdə tutulmuşdur və xaricdə yemək və içmək üçün həssas olan səyahətçiləri məlumatlandırmaq üçün nəzərdə tutulmuşdur.)

Pasticada: Pasticada Xüsusi sous ilə sote biftek ilə hazırlanan yerli Xorvat yeməyidir.
Zelene Menestra: Zelene Menestra ət ilə bir çox tərəvəz tərəfindən hazırlanmış bişmiş qidadır.
Dubrovacka Rozata: Dubrovacka Rozata Dubrovnikin məşhur desertidir.
Jannetina: Fırında qızardılmış quzu ətidir.
Damatinska Przolica: qovurulmuş biftekdir.
Pljeskavica: hamburger Xorvat köftesi istifadə edərək hazırlanmışdır.
Razniji: Ət şişləridir.
Punjena Paprika: Bibər doldurulmasıdır.
Torta ot makarula: Şokolad yaş tortudur.