18-24 noyabr tarixlərində dünyada İtalyan mətbəxinin dördüncü həftəsi keçiriləcək.
Bu barədə İtaliyanın Azərbaycandakı səfiri Augusto Massari paytaxtda İtaliya Ticarət Agentliyi ilə birgə təşkil edilən tədbirdə çıxışı zamanı məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, İtaliya mətbəxi günlərinin hər il keçirilməsinin məqsədi keyfiyyətli İtalyan mətbəxinin və İtalyan qida məhsullarının dünya ölkələri arasında tanıdılmasıdır:
“Bu təşəbbüs artıq insanlar tərəfindən böyük maraqla qarşılanır. Artıq gördüyümüz iş kifayət qədər geniş kütləyə çataraq “Made in Italy” üçün vacib bir rol oynayır”.
İtalyan mətbəxi həftəsi çərçivəsində İtaliyanın diplomatik-konsulluq şəbəkəsi var. İtaliyanın mədəniyyət institutları və İtaliya Ticarət Agentliyinin ofisləri birgə əməkdaşlıq çərçivəsində bir çox dünya ölkələrində çoxsaylı tədbirlər keçirçək niyyətindədir.
“Dünyda İtalyan mətbəxtinin “Expo Milano 2015” çərçivəsində gündəmdə olan qida və ətraf mühitin qorunması, sağlam qida mədəniyyəti, qida təhlükəsizliyi, qida hüququ ,qida təlimi, ərazilərin xüsusiyyətləri və biomüxtəliflik kimi böyük aktuallıq kəsb edən mövzulara da toxunulacaq” – deyə tədbirdə bildirilib.
UNESCO-nun Dünya İrsi Siyahısına daxil olan Aralıq dənizi pəhrizi vasitəsilə, sağlam həyat tərzini təşviq etməkdir. İtalyan kulinariya ənənəsini qorumaq məqsədi ilə bütün coğrafi bölgələrin əhatə edilməsi nəzərdə tutulur. Tədbirdə iştirak edən “Aqrar tədarük və təchizat” ASC-nin sədri Leyla Məmmədova isə öz növbəsində İtaliya ilə Azərbaycan arasında həm iqtisadi, həm siyasi əməldaşlığın yüksək səviyyədə olmasını vurğulayıb:
“İtaliya səfirliyi ilə bizim qurum arasında ilk birgə əməkdaşlıqdır. Düşünürəm ki, gözlədiyimizdən də uğurlu nəticələr əldə ediləcək. Yaxın gələcəkdə planlarımız arasında aqrar turizm sahəsində də əməkdaşlıq etmək gözlənilir”.