PAYLAŞ

    Küçə də dada biləcəyiniz yeməklər

Bir ölkənin tarixi təbii gözəllikləri daha vacibdir, onların dadları isə daha çox əhəmiyyətlidir. İndi səyahət məqalələri yazarkən yazılarımızı küçə qidalarına istinad etmədən bitirə bilmərik. Əslində, bu, bir ölkənin ən böyük irsidir və dini quran yeməkdir. Beləliklə, biz ziyarət etdiyimiz ölkələrin və şəhərlərin küçələrinə çıxmalı və qida mədəniyyətlərini müşahidə etməliyik, yerli xalqın nələrdən zövq aldıqlarını bilməliyik. Mən də sizin üçün küçə  dadlarını tərtib etmişəm.

İtaliya

Crema Fritta

İtaliya, küçə zövqünü izah etmək üçün bir cənnətdir, çünki bu gözəl ölkənin bir Aralıq dənizi ölkəsi olduöuna görə  çoxlu bir qida var. İtaliya düşünürdükdə, həmişə pizza, makaron, tiramisu triosundan çıxmaq istəmişdim və italyanların yerli miqdarda istehlak etdiyi yeməklər barədə danışmaq istərdim.

Pani ca meusa  ənənəvi Siciliya sandviçi kimi tanınır. Sandviçin içərisi dalaq və qaraciyərdən ibarətdir. Əgər bu ət növlərini yeyən bir probleminiz yoxdursa, mən sizə təklif edirəm. Palermoda, hər yerdə satılan bu dadlı hamburger sandviç İtalyanlar üçün ən məşhur qəlyanaltı qidalarından biridir.

Crema Fritta, bir növ qızardılmış pudingdir. Bu, güclü bir puding kremidir və qızardılır və pişirilir. Bu almaz kimi küçə ləzzətini bir kağız huni ilə təmin edir.

Vyetnam

Bahn Mi

Bahn Mi

Vietnamlı sandviç deməkdir. Fransızların müstəmləkəsi olan bu sandviç, Şərq və Qərb qarışığıdır. Bahn Mi standart bir donuz və ya köftə, xiyar məhsulları və mayonez var. Qərbdə də məşhur olan sandviçdir.

Bun Thang Vyetnamda məşhur noodle şorbasıdır. Yalnızca paytaxt Hanoi-də tapa bilən bu şorba düyü taxılları və qızardılmış xəmir ilə isti toyuq çörəyi ilə xidmət göstərir.

CaPhe bir növ qəhvə növü kimidir, lakin bu qəhvə özü ilə Vyetnamdakı başqalarından fərqlənir, çünki qəhvə və kakao sahələri bir-birinə yaxındır, qəhvə loblarına yüngül şokolad dadı var. Qaranlıq qəhvə qatılaşdırılmış su üzərinə dökülür və xidmət edir. Bu az şirin içki yeniləyir və enerji verir.

Caphe

Banh Xue, Fransızlardan sonra dada biləcəyiniz ən yaxşı Vyetnam kberidir. Bu pancake hər küncdə sarımsı rəng ilə bişirilir. Pirinç unu, suyu və hind işləməyi, soya dalları və təzə karides parçaları isti parçalara töküldükdən sonra ilə yeyilir. Marul, balıq bitki, təzə nanə gətirilir.