PAYLAŞ

    Lviv də dada biləcəyiniz yeməklər siyahısı

Ukrayna mədəniyyət mərkəzlərindən biri olan Lviv də son dövrlərdə turizm şəhərlərindən biridir. Hər kəsi gözəl bir künc tapa biləcəyi şəhər, həqiqətən, turizmin inkişafına daha çox layiqdir. Sovet dövrünün izlərini daşıyan memarlıq ilə Avropa şəhərlərinin əksəriyyətindən fərqli bir təcrübə təklif edir. Şəhərin hər küncündə tikilmiş parklar, şəhərin kədərli atmosferində təbiətlə tanış olmaq imkanı verir. Ümumi atmosferdən başqa, Lviv tarixini keçmiş bina və muzeylər də görməyə dəyərdir. Xüsusilə klassik Avropa şəhərlərindən yoruldunuz və fərqli bir mədəniyyət və atmosferi görmək istəyirsinizsə, ilk fürsətdə Lvivə baş çəkməlisiniz. Şəhər indi yalnız bir şəxsiyyət kartı ilə əldə edilə bilər və çox sayda ucuz aviaşirkət biletləri Lvivi daha cəlbedici edir.

Borşş

Borşş

Şorba adına Borşş Ukrayna mətbəxinin ən məşhur və dadlı yeməklərindən biridir. Etlisdən gələn bir çox növ balıq var, amma əslində onlar bir tərəvəz şorbasıdır. Kələm, pomidor, kartof, soğan, çuğundur kimi çox tərəvəz istifadə edilir. Qəşəng qırmızı rəng və dadı ilə dad və dənizə dəvət edən bir daddır.

Varenyky

Varenyky

Varenyky ağıllara rasyon gətirən bənzər bir yemək növüdür. Mantıdakı fərqlə tanış olduğumuz növlər arasında gizlidir. Yarım ayda xəmir, ət, kartof, vişnə, soğan, kələm parçalarında düşünə biləcəyiniz hər şey ilə dolu ola bilər. Üstəlik, Lvivdə yeyəcəyiniz demək olar ki, hər bir qida tapa bilərsiniz və xama sızma ilə xidmət edir.

Deruny

Deruny

Deruny, bildiyimiz oyunçu yalnız kartof ilə edildiyini söyləyə bilərik. Fərqli zövqləri sınamaq istəməyənlər üçün Lviv mətbəxini tanımaq və çox yabancılaşmamaq üçün yaxşı bir seçim ola bilər. Bunun yanında sirkə ilə istehlak olunur.

Biz xatırladıb ki, qırmızı ət yeməkləri Lvivin ən məşhur yeməkləridir. Şəhərdə dana, geyik, donuz, quzu bir çox heyvan ətini yeyir. Bu zövqlərin hər növünü qovurulmuş qızardılmış, ləzzətli və qızardılmış qablardan tapa bilərsiniz. Xüsusilə Lviv mətbəxində orijinal bir növ cəhd etmək istəyirsinizsə, Pechenya adlı çaydanı seçə bilərsiniz.

Pyrizhky

Pyrizhky

Pyrizhky, şəhərdə cəhd edə biləcəyiniz ən incə xəmirlərdən biridir. Ukraynalılar poğaça kimi bişmiş çörəkləri yenidən doldurur deyə bilərəm. Ət, qaraciyər, yumurta, düyü, soğan, kələm və ya hətta albalı istifadə edilə bilər.

Holubtsi

Holubtsi

Holubtsi bizim ləzzətin doldurulmasına olduqca bənzəyir. Pirinç və doldurulmuş kələm yarpağı zeytun yağı və pomidor sousu ilə hazırlanır və yenidən qaymaqlı ilə istehlak edilir.