Türkiyə otelləri qonaqlardan daha az yemək götürməyi xahiş edir. Belə ki, “All inclusie” sistemi olan Türkiyə otelləri “Narıncı bayraq” layihəsində iştirak edəcəklər.
Layihənin əsas məqsədi yeyinti məhsullarının tullantılarını azaltmaqdır. Bu barədə Rusiya Turoperatorlar Assosasiyası (ATOP) məlumat yayıb.
Layihənin təşəbbüskarı Ali Akuna Antalyada turistlərin boşqablarda çoxlu sayda yemək qalıqları saxladıqlarını bildirib.
Türkiyədə yeyinti məhsullarının tullantısı böyük problem sayılır. Belə ki, hər il Türkiyədə 18 mln ton meyvə və tərəvəz, 4,9 mln ton isə çörək qırıntıları tullanır ki, bu tullantıların dəyəri də 214 milyard lirə təşkil edir.
Türkiyə mediyasının verdiyi məlumata görə, ölkədə 250 otelin bu layihəyə qoşulacağı bildirilir. Qabaqlayıcı tədbirlər çərçivəsində otellərdə balaca boşqablarda az yemək götürən turistlərə təriflərin deyiləcəyi bildirilir. Həmçinin turistlərin yeməyəcəyi yeməkləri götürməməkləri barədə məlumatlandırıcı stendlərin olacağı bildirilir.
Daxil
Xoş gəlmisiniz! Sizin hesabınıza daxil
Forgot your password? Get help
Hesab yarat
Privacy Policy Page
Hesab yarat
Xoş gəlmisiniz! bir haqq-hesab üçün qeydiyyatdan keçin
Parol sizə e-poçt olacaq.
Privacy Policy Page
Password Recovery
Parolu bərpa
Parol sizə e-poçt olacaq.