PAYLAŞ

Varşavada nə yeyə bilərik?

Yerli bir ölkənin yerli mətbəxini müəyyən dərəcədə müəyyənləşdirir. Bu, böyümək, nə ovlamaq, ticarət etmək istəməsi və ya olmaması kimi suallara cavabların xülasəsidir. Varşava mətbəxinin soyuq iqlimindən ötəri qiymətli kaloriya və enerji və kənd təsərrüfatı məhsullarının çatışmazlığını təmin etmək üçün zərif bir qidalanma yolu seçilib. Tarix və qonşuları boyunca məruz qalmış Rus və Tatar reydləri də Alman və Macar mətbəxindən dadıdır.

Ən çox istifadə edilən tərəvəzləri, kartofları, kələmləri və yerköküləri, hətta bir yeməyi də görməmək demək olar ki, mümkün deyil. Bilirsiniz ki, kartof yerini götürdüyünü söyləsən, şişirdilmiş olardım. Önünüzdən gələn hər bir qabda qızartmaq və ya qızartını garnitür kimi görürsünüz. Havuç və ağ kələmdən hazırlanan salat. Biz ət, balıq və Baltik dəniz balığına, xüsusilə bison və ördəkə alışmış olduğumuz toyuq və mal əti istisna olmaqla, çox istehlak olunur. Mövsümün çətin şərtlərindən ötəri, əsrlər əvvəl onları tapmaq, ət ilə qurutma, yəni kolbasa və kolbasa istehsalı ənənəsi hələ də lazım olsa belə davam edir. Qurudulmanın digər bir üsulu – tuzlama və qurutma, ən çox balıq üçün tətbiq olunur. Daha sonra, bu balıqların qızardılması ilə qidaları istehlak edildilə bilər.

Varşavalılar üçün iki əsas yemək var: səhər yeməyi və gec nahar. Səhər yeməyi sanki bir zülal bombaçısıdır. Hamısı yumurtalar, kolbasa, salam və ya taxta və ya yağda hamar var. Jam çox istehlak deyil. Çörək də yalnız səhər yeməyini istehlak edir və digər yeməklərdə belə bir vərdiş yoxdur. Yeməkdən söz etmirsinizsə belə, çörək masaya gəlməz. İndi sizin masanıza xoş gəlməyəcək başqa bir yemək var: yumurtalar, kolbasa. Mən çalışıram ki, çovdar çörək fıçısı ilə pis deyil.

Obiad

İkinci əsas yemək, həqiqətən, nahardan sonra yeyilən və şorba ətdən və salatadan ən ləzzətli yemək olan çox gec lançdır (“Obiad” adlanır). Səhər saatlarında günorta saatlarında nahar və yüngül qəlyanaltı şəklindədir.

obiad

Qəlyanaltılarla başlayan olsun, Kiełbasa uzun müddətli saxlama üçün ətin inkişaf etdirilməsinin ən uğurlu və müxtəlif yollarından biridir. Əslində, Kiełbasa kolbasa kolbasa növü üçün ümumi ad. Et ət və ya ət qoyulmuş ətdən istifadəyə, ətə və ya füme və ya qurudulmuş olub-olmamasına görə müxtəlif adlar var. Kabanosy, Krupniok, Kiszka, Kaszanka, Parowki tez sayacağam. Bu kolbasa onların cinsinə görə qaynar, qızardılmış və ya bir qril üzərində pişirilə bilər. Kabanosy bunlara əlavə olaraq dilimlənə və istehlak edilə bilər.

Ricotta

Digər bir qəlyanaltı başlığı pendirdir: İtalyanca Ricotta, Oscypek dünyaya yayılmış Twarog və 60% qoyun südü ilə kremli Bryndza, mükafat qazanan Kreuzer Varşova gün ərzində aclığınızı sakitləşdirə biləcəyiniz dadlı bir pendirdir.