PAYLAŞ

Rodos tələb edirmi ?

Rodos on iki adanın mərkəzi hesab olunur və mədəniyyət turizmi üçün mühüm bir yerdir. YUNESKO tərəfindən qorunan ada, xüsusilə yayda, dünyanın hər yerindən səyyahları cəlb edir, lakin digər səbəblərdən ötrü Ege sahilləri mavi sulara, onların etibarlılığına və əlverişli, lakin keyfiyyətli yaşayış yerlərinə açılır.

“Rodosda harada qalmaq olar?” sualından əvvəl. Rodosda vza tələb olunurmu ? sualına cavab tapmalıyıq. Qapı vizası burada tətbiq olunur. Bu ərizə 1 iyun – 31 oktyabr tarixləri arasında qüvvədədir və 15 gün müddətində qüvvədədir. Ödəniş 35 Avrodur.

Viza üçün tələb olunan sənədlər ən azı 6 ay, 2 fotoşəkil, otel rezervasyonu təsdiqi əsasdır. (bir günlük səfərlər üçün tələb olunmur), ərizə forması, gəzinti  bileti və mövcud bank hesabı pasportunun surətinin etibarlı pasportudur.

Viza almaq üçün ilk dəfə viza almaq istəmirsinizsə, 4 gün əvvəl sənədlərinizi feribot şirkətinə təqdim edə və müraciətinizi tamamlaya bilərsiniz. Şirkət yalnız bu xidmət üçün əlavə haq tələb edir. Şengen vizanız varsa, limanda gözləyin və ya səfərdən əvvəl sənəd hazırlamağa ehtiyac yoxdur.

Rodosa necə getmək olar?

Rodos’a hava və dənizlə çatmaq mümkündür. Ancaq mənim məsləhətim Yunanıstan materikini əhatə edən bir səfər barədə düşünməyinizdir.

Daha əlverişli və qısa bir səfər üçün, Rhodes’dan Marmaris’e və ya Bodrum’a tətilcilər tərəfindən istifadə olunan feribot seçimləriylə çata bilərsiniz. Bu seçim istifadə edildikdə, səyahət 1 saat davam edir. Yaşıl Marmaris şirkəti 1962-ci ildən bəri öz gəmiləri ilə işləyir. Şirkət müxtəlif günlərdə, eyni gündüz səfərdə və bir şəkildə fərqli tariflər tətbiq edir. Yunanıstan şirkətləri də adaya uçuşlar təşkil edir.

Fərqli gün səfərləri etmək istəyən bayramçılar üçün qiymətlər böyüklər üçün 62 avro, 7-12 yaş arası uşaqlar üçün 46 avro və 0-6 il arasında 5 avrodur. Həmin gün səfərdə 7-12 yaşlı uşaqlar üçün 36, 36 yaşlılar, 0-6, 3 avroluq uşaqlar üçün 25 nəfərlik yolculuk və bir yolla səyahətlər aparılır. Qiymətlərə liman haqları daxildir.