Ev Milli mətbəx Seul mətbəxinə giriş

Seul mətbəxinə giriş

Seul mətbəxində dada biləcəyimiz ləzzətlər

Rays, Kimchi və Gochujang; Koreya mətbəxinin əsas tərkib hissələrini təşkil edir. İstər bir restorana gedib bir yemək söyləyin, İstəsəniz Koreyalı bir ailənin bir öğününe qonaq olun. Hər cür önünüzə bir kasa yağsız və duzsuz düyü, ağrılı və fermante bir kələm, turp turşusu növü olan Kimçi və dərhal dərhal yeməklərin% 80’nine qatılan acı chilli bibər sousu Gochujang’lı bir qab gələcəkdir. Çünki bu şeylər Koreya mətbəxinin əsaslarıdır. Hər yeməyimizdə çörək yeyən kimi.

Çorba pirinç kimi əsas yeməkdir. Koreyalılar ana yeməyə keçmədən bizim kimi əvvəl çorbalarını içərlər. Şorbalar və yeməkləri bol ağrılı, souslu, tərəvəzləri də çox bişirmədən hazırlayarlar.

Seul’da yemək mədəniyyətinə dair bu saydıklarımdan sonra ən çox görəcəyiniz şey qızarmış toyuq və Koreya üsulu qril etdir. Xüsusilə iş çıxışı Koreyalılar Toyuq-Pivə ikilisini istehlak etməyi çox sevərlər. Koreya tərzi ızgara ət adətən bu şəhərdə bir mükafatdır. Bir imtahanı qazandın mı? İş yerinizdə tanıtım? Ümumiyyətlə, qohumlarınız və dostlarınız bunu Koreya barbekü sifariş etməklə qeyd edəcəklər. Bu yemək tipik bir öz-özünə qida üsuludur. Restoranlarda qızdırılan ızgaralarda, ızgara ətləri hazırlayacaqsınız. Barbekü əti, Koreyanın ən məşhur yeməklərindən biridir.

Banchan

Banchan, əsas kursunuzla gələn bir məzə növüdür. Onlar yeməklərin ən gözəl müşayiəti və zəruri olanlarıdır. Koreya qida qabları Banchan’a tam göründüyünü söyləyə bilərik.

Banchan

Kələm, xiyar, turp kimchi, qurudulmuş kalamar, soya fidanı ən məşhur Banchan çeşididir.

Bir vegetarian və ya veteran olsanız, Seulda qarınınızı təmin etmək üçün bir çox seçiminiz olacaq. Məbəd mətbəxi bu variantlardan biridir. Siz Seul səfəriniz zamanı təzə tərəvəz və mezzalarla hazırlanan isti və ya soyuq yeməklərinizi seçə bilərsiniz. Insadong restoran restoranlarını xüsusən şəhərin hər bir rayonunda tapa bilərsiniz.

Gündəlik Seul Yemekleri

Əgər bir çox qida sevirsinizsə, Seulda dadacaqsınız, turş və şirin qaynadılmış yeməklər sizi xoşbəxt edəcək. Əks halda bu şəhərin mətbəxi çox yeni və təəccüblü bir macəra olaraq sizə dönə bilər.

Gündəlik Seul Yemekleri

Seulda küçə yeməyi deyirsinizsə, çox geniş bir dünyaya girdiniz. Ona görə də onları ayrı bir başlıq altında təqdim edəcəyəm. Şəhərin ən uyğun yeməklərini küçə lövhələrində tapa bilərsiniz. Şübhəsiz ki, sizin zövqünüz üçün yaxşı bir qida tapa bilərsiniz, buna görə narahat olmayın.

Ddeokbokki

Ddeokbokki

Ən məşhur küçə zövqlərindən başlayaq. Çox acı bir yemək olan Ddeokbokki, yuxarıda göstərdiyim Gochujang’daki bir düyü kərəviz qızardır. Onun tutarlılığı rezin kimidir. Ddeokbokki bir dad verən şey mütləq üzərinə tökülən ədviyyəli şirin ədviyyatdır. Bu yeməyi sayğacdan 3000 Won (təxminən 10 liraya) əldə edə bilərsiniz.

Gimbap

Gimbap

Koreya küçələrindən və dadlı və tamamilə büdcə qənaət edən küçə yeməklərindən ən çox məmnun olan Gimbap, suşinin Koreya versiyasıdır. Bir çox növ var. Onlar qalın rulonlardan hazırlanmış, suşi kimi kəsilmiş və gözəl şəkildə sarılır və fərdi olaraq satılır. Yumurta və kolbasa adətən kəsiklər içərisindədir və bu maddələrə həssas olduğunuzu soruşmanı məsləhət görürəm. Satılan fiziki şəxslər bir və ya daha çox material ola bilər. 2000-3000 Won (təxminən 7-10 Türk lirası) olan Gimbap rulonları satın ala bilərsiniz.

Eomuk

Eoumuk

Soslu bir balıq tırtılları və havuç, yaşıl soğan və bibər biberi kimi adlandırılan qaynadılmış və ya isti yağda qızardılmış bir növ küçə qidasıdır. Demək olar ki, bütün ardıcıllıqla, zibil lampası caddeden alınan yiyecekler kimi beyinə yazılır. Kapitan həmçinin Eomuk şorbası kimi tanınır.