Ev Milli mətbəx Sienada nə yeyə bilərik ?

Sienada nə yeyə bilərik ?

Sienada nə yemək olar?

1. Ribollita

Ribbolita

Ribollita, bir növ çorba, Toskana bölgəsində ən çox istehlak edilən şorba və əlbəttə ki Siena. Siena xalqı tərəfindən pomidor, sarımsaq, qara fasulye, fasulye, böyrək lobya, kərəviz və s. Kimi maddələr ilə şorbası çox üstünlük təşkil edir. Çörəkdə ədviyyatlı çörək parçaları ilə xidmət edilir. Bu qatılıq kimi bildiyimiz çuvallardan bir qədər qalın, lakin bu qədər vejetaryen və dadsız olmaq və Ribollita üçün bir şans verməyin. Ribollita’yı tövsiyə edə biləcəyəm harada: Osteria Le Loggedir.

2. Crostini Neri

Crostine neri

Tuscan bölgəsinin dadlı ət məhsullarını sınamaq istəyirsinizsə, Crostini Neri regional ləzzətlərdən biridir. Əsas yeməkdən başlanğıc yemək sayılır. Crostini Neri, toyuq qaraciyəri tost üzərində xidmət etdi. Qaraciyərin yanında salam və cümə kimi ət məhsulları ilə təmin edilir. Çörəyin qızardılmasından sonra bəzi zeytun yağı üzərinə tökülür, sonra ətin üstünə yerləşdirilir və pendir, reyhan və şam qozası sousuna qoyulur. Crostini Neri üçün: Osteria il Carroccio.

3. Bruschetta

İtaliyada bir çox tip Bruschetta, adətən aperitivo dəfə tapa bilərsiniz və ya başlanğıc menyusunda restoran tapa bilərsiniz. Bruschetta, qızardılmış brokolinin üstündə sarımsaq, zeytun yağı, doğranmış kub şəkilli pomidor və pesto sousu və ya fesleğen üzərində hazırlanır.

Bu olduqca dadlıdır və ana yeməyinizi gözləyərkən açlığınızı boğmaq üçün çox rahat bir seçimdir, buna görə, İtaliyadan qaytarılmamalıdır, çünki bu, Bruschetta yeyilmədən zeytun yağı cənnətidir.

3. Bruschetta

Paisano xüsusi çörəkdir. Tercihine bağlı olaraq, üstte bir az kekik eklenebilir. İtalyanlar bunu tez-tez istehlak edirlər və hətta evdə ev yeməkdən əvvəl də istehlak edirlər. Siena’da mozzarella pendir və sarımsaq ilə xidmət verən yalnız Bruschetta, adətən, istehlak olunur, adətən yalnız sarımsaq çörəkdir. Bruschetta nadir hallarda bal və qoyun pendir ilə çeşidlərdə mövcuddur.

4. Pappardellesulla Lepre

Əlbəttə ki, dünyanın ən çox çəkən makaronlarından olan İtaliya, əlbəttə ki, Siena’da makaron çeşidinin ən yaxşısı ola bilməzdi. Pappardellesulla Lepre, narahat olduğum kimi, Siena’daki quyon əti ilə bir növ makoronudur. Bolognese soslu makarna kimi bir az görünsə də, dərhal pomidor, soğan, yerkökü və müxtəlif ədviyyatlarda olan makaron, dovşan ətinə görə fərqlənir. Makaron növü Pici adlanan qalın makaron növüdür.

4. Pappardellesulla Lepre

Siena’da oyun əti çox istehlak edir. Lakin, Siena-nın hər hansı bir yerində bu cür makaron tapa bilməzsiniz, belə ki, yalnız bu makaron yemək üçün restorana getməzdən əvvəl menyuya baxmağın faydası ola bilər. La Taverna del Capitano: Pappardellesulla Lepre’yi tavsiye edebileceğim yerdir.