Ev Avropa Zagrebdə gedə biləcəyimiz restoranlar

Zagrebdə gedə biləcəyimiz restoranlar

                       Zagrebdə olan restoranlar

Bəs, Zaqrebdə nə yeyəcəyik və yemək üçün hara gedək deyirsizsə bu yazını oxumağınız kifayətdir. Şorbalardan başlasaq, mütləq ət, toyuq və ya balığın pört ilə əldə edilən suya, tərəvəz, ya da çatda bənzəri xəmir əsaslı materiallar və ya düyü əlavə olunması ilə əldə edilən dolğun və inandırıcı şorbalar aparılır. İtalyanların Minesterone şorbasının oxşarına də rast gəlmək mümkündür. Məşhur xörəklərinin arasında, strukle yəni kövrək şorbası, misir və fasülye ilə keçirilən və xüsusilə qış aylarında daha çox sevilir. Manestra od bobici, mövsümə və yerə görə tərəvəzləri dəyişiklik göstərən Kalja “qorionu saymaq mümkündür. Xorvat, şorbanın ümumi adı Juhadır.

Licka kalja

Əsas yeməklər kateqoriyası isə hər bir zövqdən insana xitab edəcək qədər genişdir. Hər növdən əti (inək, quzu, toyuq və ya donuz) ədviyyat və yerli souslarla qarışdıraraq bişirdikləri şorbaları cobanac, yenə mövsümə və zövqə görə seçilən ətin (bu dəfə dəniz məhsulları da işə daxil edilə, səkkizayaqlı ilbiz kimi) daş sobada, xor gömü-lərə saatlarla bişirildiyi İspod birədir. Yalnız dana ətindən hazırlanan, bu edin sarımsaq və təzə otlarla qarışdırılıb. Sonra ağır atəşdə quru ərik, əncir, qərənfil və Hindistan qozu ilə bişirilən dillərə dastan Pasticadır. Mürəkkəb balığı ilə rövnəqləndirilən qara rizotto Crni Rizot, Zaqreb Şinitzeli də deyilən, pendirli və ətli şinitzel pariski odrezak, kremli göbələkli sousla təqdim olunan ev makaron Fuzi i Pljukancidir. Kartoflu kalmar Lignjes Krumpirom bu ləzzətlərdəndir.

Lignjes Krumpirom

Şirniyyatlar

Müxtəlif ətlərin ədviyyatla qarışığından düzəldilən Kulaneva, hisə verilmiş pendir skripavac və tez-tez istehlak edilən göbələyi Tardufi, qurudulmuş ət Prsut, mükafatlı pendirləri Payı Ser, həm atıştırmalık olaraq yeyilir, həm də yeməklərdə istifadə edilir.

Mövzunun ən şirin hissəsinə gəldikdə isə, Şirəli, ya da südlü şirniyyatlardan çox, keks və krep əsaslı şirniyyatlar daha geniş yayılmışdır. Şokoladlı mozaika tort Madjarica, mayalı xəmirdən açılan yuxa arasına xaşxaş sürülərək edilən xaşxaşlı rulon Makovniyacadır. Oxşar şəkildə ancaq qozla hazırlanan Orehnjaa, iki müxtəlif krem qadından ibarət olan Kremsinite, jele bulka Krafna və creme brulenin Xorvat şərhi Dubrovacka piroqu ən çox yeyilən şirniyyatlardandır.